NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer”

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1) The OpenStack cloud simulation framework provides an interactive Graphical User Interface (GUI)
a. True
b. False

Answer: a. True

2) Virtualized resources within the OpenStack simulator that you can define, set parameters of and deploy within OpenStack are also known as
a. Instances
b. Files
c. Hypervisors
d. Sketches

Answer: c. Hypervisors

3) If you want to connect your OpenStack instance with the external public network (like the Internet), you would need to connect the following between your instance and the public network
a. Database
b. File
c. Memory
d. Router

Answer: d. Router

4) Which among the following is NOT a part of a sensor node connected to a wireless sensor network.
a. Sensing unit
b. Gaming unit
c. Processing unit
d. Communication unit

Answer: b. Gaming unit

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

5) Consider that you have two types of sensors, soil monitoring sensor for smart farming and temperature sensor for smart industry. The concept that the correct (right) type of sensor must be deployed only at their correct and appropriate physical location suitable as per their functionalities is known as
a. Right way of deployment
b. Right place of deployment
c. Right time of deployment
d. None of these

Answer: b. Right place of deployment

6) Sensor-as-a-Service (Se-aaS) is an exciting new concept that brings the service models of cloud computing to traditional IoT sensor networks. In this aspect, which among the following forms an essential component of a Se-aaS architecture.
a. Sensor marketing
b. Sensor division
c. Sensor virtualization
d. Sensor manufacturing

Answer: b. Sensor division

7) Considering the end-to-end architecture of a WSN, from the physical sensor nodes right up to the users, sensor-cloud supports different entities to have ownership of the different layers and components simultaneously.
a. True
b. False

Answer: b. False

8) In sensor cloud architecture the Sensor Cloud Service Provider (SCSP) is logically situated at the following position of the architecture
a. In the same level as the physical sensors
b. In between the physical sensors and the user layer
c. In the same level as the users
d. None of these

Answer: b. In between the physical sensors and the user layer

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Week 9

9) In sensor cloud, the association between virtual sensor instances and the corresponding physical sensors follows
a. one to one mapping
b. one to many mapping
c. many to one mapping
d. many to many mapping

Answer: b. one to many mapping

10) Dynamic caching mechanism improves the flexibility and efficiency of sensor cloud.
a. True
b. False

Answer: b. False

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Week 9

11) With respect to the caching based architecture of a sensor cloud, the External Cache (EC) has a direct data connection with which among the following
a. The Internal Cache (IC)
b. The user applications
c. Physical sensors
d. Both physical sensors and Internal Cache (IC)

Answer: b. The user applications

12) Data from an IoT device is transferred to cloud via a network, which is then processed at the cloud and then a response is sent back to the IoT device from the cloud after processing. The time it takes for one way data transfer between the node and cloud is 10s and the data processing time at the cloud is ‘x’ seconds. It takes a total of 25s for the entire to and fro transfer of data between the sensor and cloud along with processing at the cloud. What is the value of x?
a. 10s
b. 5s
c. 15s
d. 20s

Answer: c. 15s

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Week 9

13) There are two types of sensor data, A and B. A is time sensitive that is required to be processed immediately, while B is not time sensitive and can tolerate longer time for processing. As per the standard utilities of cloud and fog computing, which among the following options show the correct processing locations for A and B.
a. A : Cloud, B : Fog
b. A : Fog, B : Cloud
c. None of these
d. Both of these

Answer: b. A : Fog, B : Cloud

14) There can be multiple fog nodes in between the physical sensor layer at the bottom and the cloud layer at the top.
a. True
b. False

Answer: a. True

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

15) Which among the following is/are a potential problem and challenge in fog computing?
a. Power consumption
b. Data security
c. Reliability
d. All of these

Answer: d. All of these

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising