NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer”

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. You have an IoT temperature sensor that is sensing temperature from a particular location and sending the data over the network to a server situated far away in another city for storage. This is an example of remote data logging.

a. True
b. False

Answer:- a
2. For a two-way communication between a client and server, i.e both the client and the server send data to each other, it is important that both of them knows about the following about each other

a. Only the IP address of server
b. Only the port number of client
c. Both the P address and port number
d. Neither the IP address nor the port number

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answers 2022
3. If you are using Raspberry Pi (RPi) to connect standard IoT sensors (such as DHT temperature sensors), which among the following components of the Raspbery Pi do you use connect your Pi to your sensor for data transfer.

a. HDMI port of the RPi
b. MicroSD card slot of the RPi
c. Ethernet LAN port of the RPi
d. General Purpose Input Output (GPIO) pins of the RPi

Answer:- d
4. It is possible to connect a single DHT temperature sensor with a suitable number of connection wires with two Raspberry Pis acting as a client for the same sensor.

a. True
b. False

Answer:- b
5. Which among the following denotes the connect connection order for a standard 4-PN DHT sensor with the order of PIN numbers taken as 4,3,2,1 (from right to left)

a. Data, Null, Ground, Power
b. Ground, Data, Power, Null
c. Ground, Null, Data, Power
d. Power, Data, Null, Ground

Answer:- c
6. Using the matplotlib library in Python, you are plotting a graph of pressure values versus time, with pressure taken in the vertical axis and time taken in the horizontal axis. While writing the code to plot the graph, which among the following is the corect parameter (denoted by “??’) that you can write within the function “ylabel(??)”

a. Time
b. Pressure
c. Length
d. Mass

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answers 2022

7. Lack of centralized control is a problem and limitation of traditional network architectures without Software Defined Networking (SDN) support

a. True
b. False

Answer:- a
8. Detaching the physical hardware from the overlying software components, such as the Operating System (Os) and applications forms an important aspect of transitioning to SDN

a. True
b. False

Answer:- a
9. Flow rules are stored within SDN switches that run the penFlow protocol in the following format.

a. Images
b. Files
c. Tables
d. None of these

Answer:- For Answer Click Here

10. Among the following, which is the most unlikely to be considered as a suitable candidate for a match- field for flow rules in SDN

a. Source port number of the packet
b. Destination IP address of the packet
c. Temperature of the switch motherboard
d. Destination MAC address.

Answer:- c
11. In SDN, the central controller of one network can communicate with the central controller of another sDN network through which of the following directional APIs

a. East-West bound APIs
b. Southbound APIs
c. Westbound APIs
d. None of these.

Answer:- a
12. Suppose in SDN, there are two switches S1 and $2. The same packet P arrives in both the switches, s2 does not have the appropriate flow rule to forward this particular packet, whereas S1 has. Then with respect to the two switches, what is the corect action that is taken.

a. S1 sends PACKET_IN to controller, $2 forwards the packet
b. $2 sends PACKET _IN to controller, S1 forwards the packet
c. Both S1 and $2 send PACKET_IN to controller
d. Both S1 and $2 forward the packet.

Answer:- For Answer Click Here
13. No matter how big an SDN network becomes, we can never have more than one SDN controller.

a. True
b. False

Answer:- b
14. With Software Defined IoT, it is possible to control the individual physical sensor and actuator nodes as well as rule placement of the backbone network remotely by suitable orchestration and software.

a. Yes
b. No

Answer:- a
15. Soft-WSN that has been proposed as one of the solutions to Software Defined IoT achieves the following

a. Only Device Management
b. Only Topology Management
c. Both Device and Topology Management
d. Neither Device nor Topology Management

Answer:- c

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising