NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer”

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. UMB consists of_

a. UMB-A and UMB-C
b. UMB-A and UMB-B
c. UMB-B and UMB-C
d. UMB-A and UMB-E

Answer:- a
2. UMB creates virtual maps among the________of all middleware home networks.

a. Virtual devices
b. Physical devices
c. Heterogeneous devices
d. Services

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answers 2022
3. Which of the following is the functionality of UMB adaptors?

a. Translate local middleware’s message into global metadata’s message
b. Translate global middleware’s message into global metadata’s message.
c. Translate local middleware’s message into local metadata’s message.
d. Translate global middleware’s message into local meta-data’s message.

Answer:- a
4. Which of the following is true?

a. Relay is an actuator that uses electromagnetic effect to act as a switch.
b. Relay can open and close circuit when electricity is passed through it.
c. Relay can be used to control the power supply to any other connected device.
d. All of these.

Answer:- d
5. What is sketch?

a. Program coded in IoT devices.
b. Program coded in Arduino IDE.
c. Services of Arduino Uno.
d. Services of IoT devices

Answer:- b
6. What is function setup()?

a. Point where code terminates.
b. Point where code starts.
c. It iterates the task in the program.
d. None of the above.

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answers 2022

7. Which of the following is true tor the given command? random(10);

a. Gives random number within the range [0, 10)
b. Gives random nunmber within the range |1, 10]
c. Gives random umber within the range [0, 9]
d. Reset the pseudo-random umber generator with seed value 10

Answer:- a
8. Which of the following is true for the given command? random(10);

a. Gives random number within the range [0, 10)
b. Gives random umber within the range |1, 10]
c. Gives random number within the range [0, 9]
d. Reset the pseudo-random nunmber generator with seed value 10

Answer:- a
9. Which of the following is TRUE for the sketch command given below? delay(3000);

a. Provides a delay of 3000 seconds
b. Provides a delay of 3 seconds
c. Provides a delay of 3000 nano seconds
d. Provides a delay of 3000 simulation time

Answer:- b

10. Which of the following solutions are not responsible for generating unique address?

a. Election Product Code (EPC)
b. Unique Product Code (UPC)
C. Uniform Resource Identifier (TURI)
d. IP Addresses

Answer:- b
11. How many digital I/O pins are there in Arduino Uno.

a. 14
b. 54
c. 11
d. 16

Answer:- a
12. The interoperabilıty between devices and device user in term of message fomats is called

a. Systematie interoperability.
b. Semantic interoperability.
c. Syntactic interoperability.
d. Device interoperability.

Answer:- c
13. dynamically maps physical devices with different domains.

a. Collaborative concept
b. Middleware technology
c. End devices
d. Cloud

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

14. Which of the following ontology utilize previous data to estimate what is going to happen?

a. Device ontology
b. Physical domain ontology
c. Estimation ontology
d. Virtual domain ontology

Answer:- c
15. Which component of UMB converts physical devices into virtually abstracted one, as described by Universal Deviee Template (UMB).

a. UMB-A
b. UMB-C
c. UDT mapping
d. UMB-B

Answer:- a

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising