NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers

We Discuss About That NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers

NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers”

NPTEL Entrepreneurship Assignment

ABOUT THE COURSE :

This course provides a detailed overview of entrepreneurship as the foundation of business growth and value creation in the national economy. It provides multiple constructs for entrepreneurs to be successful, and pathways for their companies to achieve sustainable growth. Each week/module of the course will cover one specific theme/topic with conceptual perspectives as well as practical examples.

Upon successful completion of the course, the student will gain an expansive and deep appreciation of entrepreneurship and its pivotal role in the economy. The student or aspiring entrepreneur will be able to approach entrepreneurship with clarity and focus, and an enhanced understanding of the key success factors as well as possible risks and potential mitigation strategies. A practising entrepreneur is likely to be able to navigate the opportunities and challenges of entrepreneurship more effectively with the additional insights available.

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Which of the following is a financial strategy decision?

a. Diversification strategy decision
b. Integration strategy decision
c. Dividend decision
d. Recruitment strategy decision

Answer:- c
2. The following is important for smooth and prudential conduct of a company’s operations:

a. Periodic equity infusion
b. Debt on tap
c. Net positive cash flow from operations
d. None of the above

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment 7 Answers 2022
3. In the early phases of a start-up (say, ideation and prototyping), a start-up usually receives:

a. Angel funding (also seed funding)
b. Venture capital funding
c. Private equity funding
d. Public issue funding

Answer:- a
4. Which of the following statements is true?

a. Over the last few years, there has been an increased investor interest in the Indian start-ups
b. Over the last few years, there has been a decreased increased investor interest in the Indian start-ups
c. Over the last few years, there has been a decline in the number of Unicorn Indian start-ups
d. Over the last few years, there has been no diversification in the Indian start-up domains

Answer:- a
5. One of the most striking examples in global corporatization of an Indian start-up has been:

a. Snapdeal
b. Practo
c. Walmart-Flipkart
d. Urban Ladder

Answer:- c
6. Wipro Founder supports start-ups through:

a. Catamaran
b. Premji Invest
c. Wipro itself
d. None of the above

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment 7 Answers 2022

7. IIT Madras Research Park is primarily a:

a. Leading plug and play incubator
b. Leading accelerator
c. Leading angel investor
d. Leading R&D laboratory

Answer:- a
8. Government of India directly encourages and supports start-ups financially and procedurally through:

a. Startup India Platform
b. Banks
c. Regional Rural Banks
d. Microfinance Institutions

Answer:- a
9. MSMEs and start-ups have a specialised funding institution for start-ups set up by GoI called:

a. Indifi
b. HUDCO
c. MUDRA
d. Kinara

Answer:- For Answer Click Here

10. A pitch deck is a vital vehicle for the start-up founders to engage with all stakeholders, more specifically:

a. Its employees
b. The governments
c. The investors
d. The suppliers and vendors

Answer:- c

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Entrepreneurship Week 7 Assignment Answers

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising