NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers

We Discuss About That NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5

NPTEL Developing Soft Skills and Personality

From My Side : The route targets to motive a primary recognition approximately the importance of gentle capabilities in expert and inter-private communications and facilitate an all-spherical improvement of persona. Hard or technical capabilities assist securing a primary function in one`s existence and career. But handiest gentle capabilities can make certain someone keep it, climb further, attain a pinnacle, attain excellence, and derive fulfilment and superb joy. Soft capabilities incorporate nice and attractive persona tendencies as self-confidence, nice attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and powerful verbal exchange capabilities.

ABOUT THE COURSE :

The course aims to cause a basic awareness about the significance of soft skills in professional and inter-personal communications and facilitate an all-round development of personality. Hard or technical skills help securing a basic position in one’s life and career. But only soft skills can ensure a person retain it, climb further, reach a pinnacle, achieve excellence, and derive fulfilment and supreme joy. Soft skills comprise pleasant and appealing personality traits as self-confidence, positive attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and effective communication skills.

INTENDED AUDIENCE: Students, Teachers, Professionals, Trainers, Leaders, Employers

INDUSTRY SUPPORT  : All industry/companies/organisations will recognize and value this course and recommend this for their employees and trainee programs.

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q1. Identify those aspects that describe Cyborgs and their nature:

Answer:- c,e

Q2. Consider the following statement by Marshall McLuhan and choose the correct options that describe its significance and have some relevance to it: “All media are extensions of some human faculty. . . . The wheel is an extension of the foot, the book is an extension of the eye . . . clothing, an extension of the skin . . . electric circuitry, an extension of the nervous system.”

Answer:- a,b,e,f

Q3. Fill in the blanks: “Our machines are disturbingly ___(i)___ and we ourselves are frighteningly ___(ii)___.”

Answer:- b,e

Q4. Which of the following are NOT the three keywords associated with technology?

Answer:- b,d,f

Q5. Which of the following are the purposes of mobile phones?

Answer:- b,c,e

Q6. Raman, Seema, and Tarun are writing emails to their boss to receive feedback for their monthly performance at the office. According to the email norms you have studied, evaluate the following subject lines that they use and choose the correct options:

Answer:- c,d,e

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q7. Choose from among the following suitable norms of writing an email:

Answer:- a,d

Q8. Having previously learnt about good and bad habits, and in Lecture 26 about the use of mobile phones, choose some of the good mobile phone habits from the following:

Answer:- c,f

Q9. Albert Einstein said that, “I fear the day that ___(i)___ will surpass our ___(ii)___. The world will have generation of idiots.”

Answer:- c,d

Q10. Identify the errors in the following email:

Sub: [No Subject]

Dear resident,
This is to INFORM you that on September15th, 2022, Special Dinner will be prepared for all the residents of Hostel 6. RESIDENTS OR ALLWD TO BRING ONE GEST EACH. residents should bury their coupons AS soon AS possible?

Answer:- a,d,e,f

If there are any changes in answers will notify you on telegram so you can get a 100% score, So Join

Q11. Shikha wants to send an email to her Manager about her Weekly progress. What should she NOT do?

Answer:- c

Q12. Which of the following terms can be used to describe the amazing transformation of society with technological growth, characterized by the presence of new devices and social communication platforms, a change in thought and communication patterns:

Answer:- a

Q13. It is important to maintain a uniformity of a standard language in email because:

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q14. The idea that human beings are rarely divorced from technology, and that the two cannot be removed from each other, is discussed in his text, Technoscience and Cyberculture by:

Answer:- a

Q15. What is the full form of WRT in an email??

Answer:- d

Q16. If people display a lack of netiquette, there is likely to be an increase in:

Answer:- b

Q17. Which of the following habits can make a person more human in her/his usage of mobile phones?

Answer:- d

Q18. Which of the following is NOT one of the Cardinal Principles of Soft Skills and Personality Development?

Answer:- c

Q19. What should Yasmeen do to make her email look more professional?

Answer:- f

Q20. Sandhya needs to approach her professor with a request for taking leave to go home. Which of the following mannerisms indicate that she possesses good soft skills?

Answer:- b

Q21. The boundaries between man and machine are becoming blurred in these times of growing technology.

a. True
b. False

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q22. Using SMS language in emails should be encouraged.

a. True
b. False

Answer:-b

Q23. Potter Stewart believes that “Ethics is discouraging the difference between what you have a right to do and what is right to do.”

a. True
b. False

Answer:- b

Q24. One should never use sub-headings in a long email.

a. True
b. False

Answer:- b

Q25. BTW means “Black to White.”

a. True
b. False

Answer:- b

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 5 Answers

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising