NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer”

NPTEL Data Science for Engineers Assignment

ABOUT THE COURSE :
Learning Objectives :
  1. Introduce R as a programming language
  2. Introduce the mathematical foundations required for data science
  3. Introduce the first level data science algorithms
  4. Introduce a data analytics problem solving framework
  5. Introduce a practical capstone case study
Learning Outcomes:
  1. Describe a flow process for data science problems (Remembering)
  2. Classify data science problems into standard typology (Comprehension)
  3. Develop R codes for data science solutions (Application)
  4. Correlate results to the solution approach followed (Analysis)
  5. Assess the solution approach (Evaluation)
  6. Construct use cases to validate approach and identify modifications required (Creating)
INTENDED AUDIENCE:  Any interested learner
PREREQUISITES:  10 hrs of pre-course material will be provided, learners need to practise this to be ready to take the course.
INDUSTRY SUPPORT:  HONEYWELL, ABB, FORD, GYAN DATA PVT. LTD.

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What are the dimensions of the dataframe?

a. (150, 5)
b. (150, 4)
c. (50, 5)
d. None of the above

Answer:- A
2. What can you comment on the distribution of the independent variables in the dataframe?

a. All the variables are normally distributed
b. The variables Sepal Length and Sepal Width are not normally distributed
c. The variable Petal Length alone is normally distributed
d. None of the above

Answer:- D

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answers 2022
3. How many rows in the dataset contain missing values?

a. 10
b. 5
c. 25
d. 0

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Answer:- C
4. What can be interpreted from the plot shown below?

a. Sepal widths of Versicolor flowers are lesser than 3 cm
b. Sepal lengths of Setosa flowers are lesser than 6 cm
c. Sepal lengths of Virginica flowers are greater than 6 cm
d. Sepals of Setosa flowers are relatively more wider than Versicolor flowers

Answer:- B
5. Which of the following code blocks can be used to summarize the data (finding the mean of the columns PetalLength and PetalWidth), similar to the one given below.

a. lapply(iris_data[, 3:4], mean)
b. sapply(iris_data[, 3:4], 2, mean)
c. apply(iris_data[, 3:4], 2, mean)
d. apply(iris_data[, 3:4], 1, mean)

Answer:- A
6. Which of the following packages must be imported to use the logistic regression function glm()?

a. ROCR
b. dplyrca
c. Tools
d. None of the above

Answer:- D

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answers 2022
7. Which of the following parameters are significant with 95% confidence interval?

a. Sepal Length
b. Intercept
c. Petal Width
d. Petal Length

Answer:- D
8. What is the coefficient of the variable Sepal Width in the fitted model?

a. 1.24
b. – 0.15
c. – 0.13
d. 0.66

Answer:- C

9. State whether the following statement is TRUE or FALSE.

Logistic Regression tends to overfit when we have a large number of independent variables present.

a. True
b. False

Answer:- A
10.

An ROC curve is plotted between.

a. Sensitivity and Specificity
b. Sensitivity and (1 – Specificity)
c. (1 – Sensitivity) and Specificity
d. None of the above

Answer:- D

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Science for Engineers Assignment 7 Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising