NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer”

NPTEL Data Base Management System Assignment

ABOUT THE COURSE :
Databases form the backbone of all major applications today – tightly or loosely coupled, intranet or internet based, financial, social, administrative, and so on. Structured Database Management Systems (DBMS) based on relational and other models have long formed the basis for such databases. Consequently, Oracle, Microsoft SQL Server, Sybase etc. have emerged as leading commercial systems while MySQL, PostgreSQL etc. lead in open source and free domain.

While DBMS’s differ in the details, they share a common set of models, design paradigms and a Structured Query Language (SQL). In this background the course examines data structures, file organizations, concepts and principles of DBMS’s, data analysis, database design, data modeling, database management, data & query optimization, and database implementation. More specifically, the course introduces relational data models; entity-relationship modeling, SQL, data normalization, and database design. Further it introduces query coding practices using MySQL (or any other open system) through various assignments. Design of simple multi-tier client / server architectures based and Web-based database applications is also introduced.

INTENDED AUDIENCE : Students from all disciplines can enroll for this course.
PRE-REQUISTES :1. Procedural and / or Object-Oriented Programming (C / C++ / Java / Python)

2.Data Structures

3.Algorithms
INDUSTRY SUPPORT : DBMS is so fundamental that all companies dealing with systems as well as application development (including web, IoT, embedded systems, data mining, machine learning) have a need for the same. These include – Microsoft, Samsung, Xerox, Yahoo, Google, IBM, TCS, Infosys, Amazon, Flipkart, etc.

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Consider the following instance of the relation Gardens (Name, Location, OpensAt, ClosesAt, KnownFor)

a) X=Name, Y=Location, M=Location, N=KnownFor
b) X=Name, Y=Location, M=Name, N=KnownF or
c) X=Name, Y=KnownFor, M=Location, N=KnovnFor
d) X=Name, Y=KnownFor, M=Name, N=Location

Answer:- b
2. Consider the following instance of the relation Gardens (Name, Location, OpensAt, ClosesAt, KnownFor)

Which of the following Names will be produced by R1 R2?

a) Treeland
b) TreeLand, Bageecha
c) Bageecha, FloralParadise
d) FloralParadise

Answer:- d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Data Base Management System Assignment 3 Answers 2022
3. A C program, with embedded SQL allows the users to enter their ticket number which is stored in the variables tno. With the help of an embedded SQL query, the program then displays the corresponding travel date and destination from a database with the following schema: TravelReg (TicketNo, Destination, TravelDate, ReservationName). Select the correct Embedded SQL query that should be present in this C program.

Answer:- d
4. Consider the following instance of the relation Gardens (Name, Location, OpensAt, ClosesAt, KnownFor)

Answer:- d
5. Consider the following Entity Relationship Diagram:

Which of the following options is (are) true?

a) Participation of Product is total is Prod_del.
b) The primary key in the relational schema for Receipt is {Name, ItemName, ProductNo}.
c) The primary key in the relational schema for Receipt will be {Name, ItemName, AgentPin}.
d) Participation of Product is total in Prod rec.

Answer:- a, b
6. Consider the relation Planets (pname, rank, satellites, diameter) What is the Domain Relational Calculus expression equivalent to the statement Select the names of those Planets uhich have a diameter of more than 50,000 kms”?

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Data Base Management System Assignment 3 Answers 2022

7. Consider the following scenario:

A Natural resource management company keeps a record of different forests, identified by their names. A forest is associated with its location that contains the Country and area in which the forest is present. In each forest, there are different types of trees that are also recorded by the company.

Which of the following schema correctly represents the Forest entity set?

a) Forest (Name, Location, Trees)
b) Forest (Name, Country, Area), Forest.trees (Name, Trees)
c) Forest (Name, Trees), Forest Location (Name, Location, Country, Area)
d) Forest (Name, Country, Area), Forest.trees (Name, Trees)

Answer:- c
8. Consider the following Entity Relationship Diagram:

Which of the following is (are) true?

a) Participation of Author in Auth.pub is total.
b) Participation of Publisher in Auth_pub is total.
c) A Book can be written by multiple Authors.
d) An Author can be associated with at most one Book.

Answer:- b
9. Consider the instance of the relational schema Gallery (PaintingID, Artist, Theme) and Price (PaintingID, Cost):

a) 3
b) 4
c) 8
d) 10

Answer:- For Answer Click Here

10. Consider the instance of the relational schema Gallery (PaintingID, Artist, Theme):

Which of the following Relational Algebra expressions produce(s) exactly the same tuples as present in this instance of Gallery?

a) IlpaintingID , Artist (Callery) x IIpaintingID, Theme (Callery)
b) TIpaintingID , Artist (Callery) x IlArtist, Theme (Callery))
c) IIpaintingID, Theme (Gallery) x IIpaintingID, Theme (Gallery)
d) TIpaintingID, Theme , Artist (Callery) « lITheme (Callery)

Answer:- a

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

adplus-dvertising